2008. 08. 18.

"Angyalka" avagy a csodamasina

Mint már az előző bejegyzésemből is kiderült, tulajdonosa lettem egy új varrógépnek. A lavinát az Index fórumán indította el, azt hiszem Annamari (neki is köszönet jár), aki a karcagi táborban vásárolta az első példányát, akciósan, a lidibe. Akkor az ottani lányok megcsodálhatták, és egyben ihletet is kaphattak további gépek vásárlására, hiszen az ára, egy hasonló tudású, "márkásabb" gép töredékébe került. Haza jöttek a Karcagolók és mégnagyobb lavinát indítottak el, hiszen egyre-másra jöttek a bejegyzések az újabb tulajdonlásokról, és lassan a tapasztalatokról is. Korábban én a drágább "nagytestvérre" ácsingóztam, de az jelenleg nem, volt számomra megfizethető. Így most, hogy eljött egy kedvezőbb lehetőség, éjjeleket agyaltam azon, hogy, hogy tudnám a családi keretből kipréselni, most, amikor egy nagy esemény igen megterheli a kasszát. Közben, míg tanakodtam, lassan lejárt az akció, jöttek a hírek hol nincsennek már gépek, és nekem még mindig nem volt megoldásom, egyre jobban kerülgetett a frász, hogy lemaradok. Majdnem így is lett, de egy véletlen (vagy talán nem is az) olyan bevételhez juttatott, ami lendületett adott a vásárláshoz. Igen án, de közben már mindenhol elfogytak a gépek, és csak nagyon nagy távolságra lévő helyeken volt fellelhető. Ekkor jött kedves foltozós barátnémtól a lehetőség, hogy segít, amit nem győzök neki meghálálni, de nem kellett igénybe vennem, mert szintén az a véletlen elém sodorta az egy szem kallódó gépet, abba a boltba, ahol a rendszeres vásárlásinkat szoktuk intézni.


Tulajdonos lettem!! Azóta egyre másra csak azon jár az eszem, mikor tudok kis időt szakítani, hogy leülhessek a gépem mellé, és varrjak. Az első és jelenleg legfontosabb feladat volt, a gyűrűpárna elkészítése, kész van. Most már a többi feladatokat vettem számba, a majdnem kész táska befejezése, egy lidis szatyor új ruhája, epres szatyor, farmer táska, ami csak úgy röpke pillanataimba felmerült, mint megvarrandó dolgok, aztán jöhet a többi, csak a suli mellett nem tudom mennyi időm lesz :(. Lehet, hogy már nekem nem is kellene annyit aludnom :) ?

4 megjegyzés:

Körmi írta...

Én is pont így vagyok! Sikerült megvennem a gépet, de a kipróbáláson kívül még nem volt időm vele varrni...pedig szabadságon vagyok, hogy lesz több időm, ha dolgozom is???!!!...Tényleg nagyon klassz kis gép, szerezzen nagyon sok örömteli perceket neked is!

Mamis írta...

Gratulálok a "csodamasinádhoz".Nekem is sikerűlt megvennem,kipróbálnom.Varrtam vele már farmert,selymet,vásznat és mondhatom nagyon jó!
A nagynaphoz pedig én is gratulálok és mindenjót kívánok a fiataloknak.

maca írta...

Körmikém, köszönöm!
Én is abban reménykedem, hogy hétfőtől, a szabim alatt több időm lesz. Persze az esküvő előtti hetem már alaposan be van táblázva, de majd éjjel, no meg úgy is két hétig leszek szabad.. Hála Angyalka nem hangos masina. :)

maca írta...

Mamis, neked is sok szabadidőt kívánok.
Köszönöm a fiatalok nevében is az üdvözletedet!