2011. 12. 03.

Laura mellénykéje

Újra elővettem a kötőtűimet, mert a kislányoknak pulóverek, sapik, a mama által készített finomságos puha dolgok kellenek. A mostani projektemben ezt a mellénykét, tévénézés közben alkottam Laurának. A kérés az volt, hogy legyenek vidám szinei, és természetes alapanyagú. Viseld egészséggel Csillagom!


A fonalat Barka fonal áruházban vettem. Gerlepár Prémium, Bodza, Angyalhaj, Paprika árnyalataiból, színenként 1-1 gombolyag kellett hozzá, 3,5 és 4 körkötőtűvel. A mintája különböző, színenként más-más, próbálgattam, hogy ez a fonal melyikkel mutat a leg jobban, de így együtt is szerintem jó lett.

Kacérkodtam már az új rózsafa tűkkel, de most még a régiekkel alkottam, amikkel a fiaim pulcsijait is készítettem, annak idején. Amikor a fiaim voltak kicsik, ők szinte csak az általam készített pulcsikat hordták, de régen is volt!
Teflonos körkötőtűim vannak, nagyon szeretek velük dolgozni. Elég gyorsan elkészültem, pedig már nagyon régen kötöttem, kicsit bizonytalankodtam a méretezésnél, de azért csak sikerült.
Korábban készítettem Reginámnak is pulcsit, meg babatakarót, de azóta nem igen volt időm kötni. Most úgy gondoltam, hogy ritka, pihenés alatti, kikapcsoló tévézés közben sem ülök tétlenül, és közben akár járhat a kezem is.

Nincsenek megjegyzések: